FORMFLEKS AR-GE MERKEZİ’NİN BİLİMSEL MAKALESİ, OTEKON’DA YAYINLANDI

01 Oct 2021

Formfleks Ar-Ge Merkezi Direktörlüğümüz bünyesinde Analiz Uzmanı olarak görev yapan Halim Sevim ve Mustafa Ceyhan tarafından hazırlanan “Çınlanım Kabini ve Empedans Tüpü Ölçümlerinin Karşılaştırılması” başlıklı bildirimiz, 7 Eylül tarihinde gerçekleşen 10. Uluslararası Otomotiv Teknolojileri Kongresi’nde (OTEKON) yayınlandı.

Böylece, Formfleks AR-GE Merkezi ekibinin hazırladığı bilimsel makale, ilk defa uluslararası bir kongrede yayınlanmış oldu. Bu sene pandemi sebebiyle online olarak gerçekleştirilen kongrede, Ar-Ge ekibi tarafından, bildiriyle ilgili 12 dakikalık bir sunum gerçekleştirildi.

Bilimsel makale kapsamında yapılan çalışmada, akustik performans ölçümlerinde kullanılan tek boyutlu doğrusal dalgalarla çalışan empedans tüpü ve çok boyutlu dağınık dalgalarla çalışan çınlanım kabini test cihazları kullanıldı.

Çalışma dâhilinde test cihazlarıyla ölçümü yapılan üç farklı numunenin ses yutum katsayıları karşılaştırmalı olarak verildi. Çalışma sonucunda elde edilen veriler ışığında, iki farklı test cihazının birbirleriyle olan korelasyonu hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

FORMFLEKS, MECHANICA ALGERIA FUARI’NA KATILDI FORMFLEKS, MECHANICA ALGERIA FUARI’NA KATILDI
Otomotiv üretici ve tedarikçilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Mechanica Algeria Fuarı, 10–12 Şubat tarihleri arasında sektörün önemli temsilcilerini bir araya getirdi. Formfleks’i fuarda, İş Geliştirme ve Operasyon Lideri Cumhur Ulurak ile Fiyat Analiz Lideri Cihan Çiçek temsil etti.
Yönetim Kurulu Başkanımız Âli Kerem Alptemoçin BUSİAD Yönetiminde Yönetim Kurulu Başkanımız Âli Kerem Alptemoçin BUSİAD Yönetiminde
Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Âli Kerem Alptemoçin, Bursa Sanayicileri ve İş insanları Derneği (BUSİAD) 47. Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiştir.