GÖLCÜK FABRİKAMIZDA ÜRETİME BAŞLADIK

14 Oct 2021

Gölcük’teki yeni fabrikalarımızda, ilk etapta busmat hattını devreye alarak üretime başladık. Yeni fabrikamızda hammadde, yarı mamul ve stok yönetimini tek bir yerden sağlamak amacıyla busmat üretim hatları ve üretim destek birimleri (planlama, lojistik, bakım, yardımcı işletmeler vb.) tek bir çatı altında toplandı.

Yeni layout düzeninde, yarı mamul taşıma kaynaklı üretim kayıpları elimine edilerek daha verimli çalışan bir hat akışı oluşturuldu. Bunun için her bir CNC tezgâha, malzeme yükleme boşaltma için manipülatör konuldu ve ergonomiye uygun bir yapılanmayla operatör hareketleri minimize edildi. Bu sayede operatörlerin parça taşımasında kolaylık sağlanırken, yükleme ve boşaltmalar esnasındaki süre kayıplarının da önüne geçilmiş oldu.

Yeni fabrikada blank ve CNC hatları bir araya getirilip hat akışı sağlanarak stok yönetimi kontrolünde de fayda sağlandı. Yeni düzende CNC işlemesi tamamlanan taban tahtası parçaları, direkt olarak konveyör banda yüklenerek fırçalama ünitesine taşınıyor ve sonrasında plotter makinesinde çizim yapılarak ürün mamul haline getiriliyor. Bu sayede daha az alan kullanılarak, hatasız ve verimli üretim sağlanıyor ve israfların önüne geçiliyor.

FORMFLEKS ROMANYA FABRİKAMIZ ÜRETİME BAŞLADI FORMFLEKS ROMANYA FABRİKAMIZ ÜRETİME BAŞLADI
Being Global vizyonumuz kapsamında hayata geçirdiğimiz Formfleks Romanya fabrikamız, Dijital Dönüşüm Liderliğimizin tüm dijital altyapıyı devreye almasıyla birlikte üretime başladı.
YIL SONU ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK YIL SONU ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK
Cumhuriyetimizin 100. Erkurt’un 45. Yılını kutladığımız yıl sonu etkinliğimizi, 22 Aralık 2023 tarihinde, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdik.